article image

Μαθαίνω να διαβάζω σωστά και αποτελεσματικά

Μαθαίνω να διαβάζω σωστά και αποτελεσματικά

Tα Φροντιστήρια Εν-τάξη, με γνώμονα πάντα και πάνω απ’ όλα τον μαθητή, διοργανώνουν, διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για όλους τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με θέμα: «Διαχείριση Χρόνου – Τεχνικές Μελέτης – Ψυχολογία εξετάσεων».

Το σεμινάρια απευθύνονται σε όλους τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και τους γονείς τους και σκοπό έχουν να μάθει ο κάθε μαθητής να διαχειρίζεται σωστά το χρόνο του σε σχέση με τη μελέτη και τις υποχρεώσεις του, να θέτει προτεραιότητες και να υιοθετεί αποτελεσματικές τεχνικές για το διάβασμα του, τόσο καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όσο και κατά την περίοδο των εξετάσεων.

Μαθητές και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική συμβουλευτική διαδικασία, κατά την οποία οι μαθητές θα μάθουν να οριοθετούν και να μετρούν το χρόνο που χρειάζεται για κάθε υποχρέωσή τους, να αποδίδουν πιο αποτελεσματικά και με λιγότερη σπατάλη ενέργειας και χρόνου, να αξιολογούν με μετρήσιμα αποτελέσματα το διάβασμά τους και να υιοθετούν μια υγιής στάση κατά την περίοδο των εξετάσεων, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το αναμενόμενο άγχος τους.

Σε κάθε σεμινάριο, διάρκειας 1,5 περίπου ώρας, θα αναλυθούν 3 βασικές ενότητες:


Α) Διαχείριση χρόνου και κατασκευή προγραμμάτων μελέτης
Β) Ανάπτυξη τεχνικών και μεθόδων αποτελεσματικής μελέτης
Γ) Ψυχολογία εξετάσεων και σωστή στάση του μαθητή απέναντι στις εξετάσεις

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στους χώρους των φροντιστηρίων
Είσοδος: ελεύθερη


Στο τέλος των σεμιναρίων, μαθητές και γονείς θα έχουν το χρόνο να υποβάλλουν ερωτήσεις και να λύσουν τις όποιες απορίες τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους καθηγητές για να καταρτίσουν μαζί συγκεκριμένα προγράμματα μελέτης, βάσει των δικών τους ιδιαίτερων καθημερινών υποχρεώσεων.

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 5/10 και 12/10 .

Επικοινωνήστε με την γραμματεία του εκπαιδευτηρίου που βρισκεται κοντά σας για να πληροφορηθείτε την ακριβή ώρα διεξαγωγής

https://www.en-taksi.gr/frontistiria/ekpaideutiria.php